+31 (0) 413 34 42 19 info@orinso.com
Home » Verwerking biologisch afval

Verwerking van je biologisch afval

Neutrale partij
Biologische afvalverwerking
Expert in biomassa

Orinso biedt diverse mogelijkheden aan voor de verwerking van je biologisch afval. Onze organisatie is dé expert in biomassa en alle organische ongevaarlijke reststromen. Het organisch afval dat vrijkomt uit een productieproces wordt onderzocht, zodat we een duidelijk beeld krijgen over de samenstelling ervan en ook een zicht krijgen op de juridische status van het afval. Aan de hand van de resultaten van de analyse zoeken we de beste afnemer.

Heb je interesse in een samenwerking met Orinso?

Verwerking van biologisch afval op een verantwoorde manier

De verwerking van je organisch afval gebeurt op vier verschillende manieren:

  • We bekijken of we het biologisch afval kunnen gebruiken als diervoeding.
  • Is diervoeding geen optie? Dan onderzoeken we of het afval kan omgezet worden – via anaerobe vergisting – naar energie (biogas).
  • Is ook energieproductie geen mogelijkheid? Dan bekijken we of we de reststoffen weer kunnen omzetten naar een grond- of meststof via composteren.
  • Als de reststromen voornamelijk uit water bestaan, dan zuiveren we het organisch afval aeroob of anaeroob in een afvalwaterzuiveringsinstallatie. Tijdens het zuiveringsproces ontstaat een nieuw restproduct: biologisch zuiveringsslib. Dat slib kan ook verder verwerkt worden.

Ga een samenwerking aan met ons bedrijf

Wij werken altijd volgens de strikte wetgeving die van toepassing is in een bepaald land of een bepaalde regio. Bovendien kan je als ontdoener traceren waar je reststoffen worden verwerkt. Wil je als productie- of voedingsbedrijf met Orinso samenwerken? Of heb je vragen over de verwerking van je biologisch afval? Neem dan contact op met onze experts. Stuur een e-mail naar info@orinso.com, bel +31 (0) 413 34 42 19 of vul het contactformulier in.

Kies ook voor Orinso

Nieuwsgierig geworden welke oplossingen wij jouw bedrijf kunnen bieden?