+31 (0) 413 34 42 19 info@orinso.com

Verwerkingsmethodes

Hoe verwerken wij organische reststoffen?

Inzet voor diervoeding

Wanneer je organisch afval niet kunt vermijden dan adviseren en begeleiden wij je bij het maken van de beste keuzes hoe je de reststroom maximaal kunt benutten. We bekijken altijd eerst of we een reststroom onder GMP in kunnen zetten als diervoeding. Onze zusteronderneming VDL-Agro is GMP-gecertificeerd en samen bieden we de mogelijkheid reststromen af te zetten naar diervoerderbedrijven.

Energieproductie (biogas)

Als je vanwege wetgeving of technische redenen niet kunt kiezen voor de route diervoeding heeft het de voorkeur om energie van je organische afval te produceren. Orinso is ISCC-gecertificeerd en dankzij onze jarenlange ervaring en met behulp van analyses en labtesten maakt Orinso een goede inschatting of de stroom zich leent om anaeroob te verwerken tot methaan. Met de uitkomst van de analyses gaan we op zoek naar de best mogelijke vergister voor de stroom.

Composteren

Composteren is dé methode om van een organische reststof weer een grond/meststof te maken. Wanneer de organische reststof zich niet leent om eerst om te zetten tot methaan is composteren een goed alternatief verwerkingsproces. Hiermee blijven organische stof en nutriënten behouden en dienen zij als bodemverbeteraar voor nieuwe plantengroei.

Waterzuivering

Reststromen die voor het grootste deel uit water bestaan zijn vaak minder geschikt om te verwerken door vergisting. Organische verbindingen kunnen aeroob en anaeroob worden gezuiverd in afvalwaterzuiveringen. Orinso helpt bij het zoeken van de juiste verwerkers bij elk type afvalwater.

Kies ook voor Orinso

Nieuwsgierig geworden welke oplossingen wij jouw bedrijf kunnen bieden?