+31 (0) 413 34 42 19 info@orinso.com

De enorme evenementenlocatie Ahoy Rotterdam was afgelopen weekend het toneel voor het WK Shorttrack. Hiervoor werd de meest duurzame tijdelijke ijsbaan ooit aangelegd, met de nadruk op tijdelijk. Want al dat ijswater, waar blijft dat als het schaatstoernooi voorbij is? Met trots legt Orinso Aqua BV uit welk aandeel het bedrijf hierin heeft gehad.

Het is gewoon bevroren water, zou je zeggen, waarom wordt het niet het riool in gespoeld? Niets is minder waar: het water bevat stoffen door bijvoorbeeld verfresten en kalk voor de belijning. Hierdoor werd door de organisatie van het schaatstoernooi naar de beste verwerkingsmethode gezocht om het water af te voeren en te laten verwerken.

Orinso Aqua BV, sinds 2023 onderdeel van de Orinso Groep, richt zich op reststromen die vrijkomen uit processen waarbij veel water wordt gebruikt. Doordat het bedrijf over een groot netwerk verwerkers beschikt gespecialiseerd in het zuiveren van afvalwater, was dit voor Orinso Aqua een koud kunstje.

In opdracht van Volume Rental heeft Orinso Aqua BV een duurzame afzet van dit ijswater gerealiseerd. Het water is biologisch gereinigd in een waterzuivering en het schone water zal kunnen worden geloosd.

Kies ook voor Orinso

Nieuwsgierig geworden welke oplossingen wij jouw bedrijf kunnen bieden?